Lollo Bionda kluitsla


Over Bionda kluitsla

Lollo Bionda is een groene, van oorsprong Italiaanse slakrop. De Bionda slakrop is de groene variant van de bekende Lollo Rossa slasoort en is een fijn gekroesde slakrop. De bladeren van een Bionda slakrop zijn krullerige, lichte groene bladeren. De smaak van de Bionda kluitsla is heerlijk zacht en heeft daarnaast een zoetige aroma. Bionda kluitsla is daarom de geschikte slasoort om te gebruiken als garnituur bij gerechten of in salades.

Voordelen Bionda kluitsla

Een afgesneden Bionda slakrop is gemiddeld 2 tot 3 dagen houdbaar in de groentelade van uw koelkast. Met een Bionda kluitsla krop blijft deze soort echter minimaal 1 week houdbaar wanneer u af en toe een klein scheutje water geeft. U kunt dus meerdere keren bladeren van de Bionda slakrop afscheuren voor het maken van salades. Het voordeel is dat u niet in één keer de gehele slakrop moet gebruiken. Voor de gezonde eter is Bionda de ideale slakrop, Bionda bevat namelijk weinig calorieën.

Bereidingswijze Bionda kluitsla

Bionda kluitsla kunt u het beste in de groentelade van uw koelkast bewaren. Laat de sla echter niet in een gesloten verpakking zitten. Laat de bladeren van sla heel of scheur ze in stukjes. Snijd de sla beslist niet. Door scheuren blijft uw sla langer mooi en vers. Lollo Bionda voelt zich van nature thuis bij gerechten met een Italiaans tintje. De sla smaakt ook uitstekend bij alle gebraden, gegrilde of geroosterde vleessoorten. De salade van Lollo Bionda past tevens goed bij geroosterde vis.

Verkrijgbaarheid Bionda kluitsla

Lollo Bionda is als kluitsla en gesneden krop verkrijgbaar. Door de moderne manier van telen is Bionda kluitsla het hele jaar leverbaar. Bionda kluitsla kan in verschillende salades en gerechten verwerkt worden. Bekijk de recepten van Suyd Holland op onze receptenpagina.

Voedingswaarden Bionda kluitsla

Per 100 gram Rauw
Energie 7 kcal
Eiwit 1,3 g
IJzer 0,6 mg
Koolhydraten 0,4 g
Natrium
Calcium 39 mg
Vet
Vezels
Vitamine C
Tip

Bionda sla bevat weinig calorieën, ideaal voor een gezonde salade!


Lollo Bionda kluitsla

Recept tip!

Probeer ook eens…


Gazpacho van kropsla en tuinerwten

Bereidingstijd: 2 uur, Aantal personen: 4 personen.

Ingredienten:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 kropsla
  • 300 gram tuinerwten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 20 gram bieslook
  • 1 el citroensap
  • snufje peper

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui 2 minuten. Was en droog de bladeren van de kropsla en snijd ze in reepjes. Voeg de sla, erwten en bouillon toe aan de ui en laat het zachtjes 5 minuten koken. Neem de pan van het vuur en roer de fijngesneden bieslook erdoor. Pureer vervolgens alles met een staafmixer en laat de gazpacho afkoelen. Breng vlak voor het serveren de gazpacho op smaak met het citroensap en wat peper.