Driekleuren kluitsla


Over Driekleuren kluitsla

Drie slasoorten in één dat is de driekleuren kluitsla van Suyd Holland. Waar normaal één zaadje in een wortelkluit uitgroeit tot een volwaardige slakrop wordt bij driekleuren kluitsla de volgende slasoorten samengevoegd tot één slakrop.

 1. (Rode) Lollo Rossa
 2. (Groene) Lollo Bionda
 3. (Bruin/rode) Eikenblad

De drie slasoorten groeien dus in één wortelkluit samen tot een volwaardige slakrop. Bij een volwaardige driekleuren slakrop zijn de 3 slasoorten ongeveer even groot, ideaal voor het maken van een frisse en lekkere salde. De slasoorten zijn daarnaast lekker mals en zacht omdat ze als jonge kroppen geoogst worden.

Voordelen van Driekleuren kluitsla

De driekleuren slakrop heeft voor u als sla-liefhebber de volgende voordelen:

Drie in één
Door de driekleuren kluitsla hoeft u voor het maken van een salade niet allemaal aparte slasoorten te kopen. Hierdoor heeft u aan één of meerdere driekleuren kluitslakroppen genoeg.

Houdbaarheid
Sla op kluit is langer houdbaar dan slakroppen waarvan de kluit verwijderd is. Door de vochtige kluit blijft de driekleuren kluitsla langer vers en kunt u meerdere keren slablaadjes van de krop verwijderen. De driekleuren kluitsla kunt u het beste bewaren in de groentela van de koelkast.

Verkrijgbaarheid
Driekleuren kluitsla is het gehele jaar door verkrijgbaar bij Suyd Holland. Onze kluitslateler werkt met moderne en milieuvriendelijke technieken om het gehele jaar door de driekleuren kluitsla te leveren.

Bereidingswijze en specialiteiten

De 3 slasoorten van de Driekleuren kluitsla hebben verschillende bereidingswijzen en specialiteiten:

 • Rossa & Bionda
 • Laat de bladeren van Rossa en Bionda heel of scheur ze in stukjes. Wij raden u aan om de sla niet te snijden. Met het scheuren van de sla blijft deze langer mooi en vers. Lollo Bionda en Lollo Rossa horen het meest thuis bij Italiaans salades. De sla smaakt ook uitstekend bij diverse vleessoorten. Lollo Bionda is verder uiterst geschikt voor visgerechten. Door de mooie rode kleur wordt Lollo Rossa ook veel gebruikt in sla-mixen en als garnituur op het bord.

 • Eikenblad
 • Eikenbladsla schoonmaken begint door voorzichtig de stronk uit de krop te draaien. De blaadjes vallen vervolgens los van de krop. De sla wordt uitsluitend rauw gegeten en vaak gecombineerd met andere slasoorten. Door het decoratieve uiterlijk en specifieke smaak wordt eikenbladsla vaak toegevoegd als smaakmaker in gemengde salades.

Verkrijgbaarheid Driekleuren kluitsla

De Driekleuren kluitsla is zowel in de winter als in de zomer verkrijgbaar door de moderne manier van telen.

Voedingswaarden

Per 100 gram Rauw
Energie 8 Kcal
Eiwit 1,5 g
IJzer 0,5 mg
Koolhydraten 0,6 g
Natrium 5 mg
Calcium 36 mg
Vet
Vezels
Vitamine C 3 mg
Tip

Maak eens een sla-mix met drie kleuren sla. Gezond en een feest op tafel.


Driekleuren kluitsla

Recept tip!

Probeer ook eens…


Oosterse sla stamppot met kastanjechampignons

Bereidingstijd: 1 uur, Aantal personen: 4 personen.

Ingredienten:

 • 1 kilo kruimige aardappelen
 • 1 krop driekleurensla
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 stukje gember van 2 cm
 • 1 ui
 • 250 gr kastanjechampignons
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 50 ml melk
 • peper

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook ze samen met de knoflook en gember gaar. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui 1 minuut. Borstel de kastanjechampignons, halveer ze en voeg ze toe aan de ui. Bak alles 2 minuten en blus af met de sojasaus. Giet de gekookte aardappelen af, voeg de melk, gesneden sla en ¾ van de kastanjechampignons toe en stamp alles grof met een stamper. Kruid af met peper en serveer de stamppot met de overgebleven champignons in een stoofpotje.