Eikenblad kluitsla


Over Eikenblad kluitsla

Eikenblad kluitsla dankt zijn naam aan de eikvormige bladeren met een roodbruine kleur. In tegenstelling tot andere slasoorten is Eikenblad geen dichte slakrop maar vormt het meer een bladrozet. De smaak van Eikenblad kluitsla is pittig met een knapperige, nootachtige smaak.

Voordelen Eikenblad kluitsla

Een afgesneden Eikenblad slakrop is gemiddeld 2 tot 3 dagen houdbaar in de groentelade van uw koelkast. Met een Eikenblad kluitsla krop blijft deze soort echter minimaal 1 week houdbaar wanneer u af en toe een scheutje water geeft. U kunt dus meerdere keren bladeren van de Eikenblad slakrop afscheuren voor het maken van salades. Het voordeel is dat u niet in één keer de gehele slakrop moet gebruiken.

Bereidingswijze Eikenblad kluitsla

Eikenbladsla maakt u schoon door de stronk voorzichtig uit de krop te draaien, de blaadjes vallen dan los. De sla wordt uitsluitend rauw gegeten en vaak gecombineerd met andere slasoorten. Door zijn decoratieve uiterlijk en specifieke smaak wordt deze slasoort vaak gebruikt als smaakmaker in gemengde salades. Eikenblad sla kan in verschillende salades en gerechten verwerkt worden. Bekijk de receptenpagina van Suyd Holland voor de Eikenblad kluitsla recepten.

Verkrijgbaarheid Eikenblad kluitsla

Eikenblad kluitsla is het gehele jaar verkrijgbaar voor het maken van de lekkerste recepten. Door de speciale en duurzame manier van telen heeft Suyd Holland het gehele jaar verse Eikenblad kluitsla ter beschikking.

Voedingswaarden

Per 100 gram Rauw
Energie 12 Kcal
Eiwit 2,0 g
IJzer 0,4 mg
Koolhydraten 1 g
Natrium 15 mg
Calcium 30 mg
Vet
Vezels
Vitamine C 10 mg
Tip

EIkenblad is door de pittige en nootachtige smaak een ideale toevoeging voor een lekkere salade


Eikenblad kluitsla

Recept tip!

Probeer ook eens…


Eikenbladsla met kip en spruitjes

Bereidingstijd: 4 uur, Aantal personen: 4 personen.

Ingredienten:

  • 1 kippedij of grote kipfilet, in blokjes
  • 400 gr spruitjes, schoongemaakt en evt. gehalveerd
  • kokosolie om in te bakken
  • 1/2 krop eikenbladsla, in kleine stukjes
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Bak de kippedij of kipfilet in wat kokosolie bruin en gaar.
Verhit wat kokosolie in een andere koekenpan en bak hierin de spruitjes tot ze gaar zijn.
Verdeel de sla over twee borden en besprenkel eventueel met wat olijfolie. Schep de kip en de spruitjes erop en bestrooi het geheel met peper en zout naar smaak.